Hizmetlerimiz
Doğalgaz & Kombi
Dekorasyon & Tadilat
Alçıpan & Kartonpiyer
Kalorifer Tesisat
Elektrik & Su Tesisatı
Marangozluk Hizmetleri
Sineklik
Mobil Tesisat
Kanal Açma, Tıkanık Açma
Alçı kartonpiyer ekonomik, basit uygulanabilen, yapılarda gizlenmek istenilen bölümleri estetik güzellik katarak gizleyen, dekorasyon hedefi ile tavan ve duvarlarda sarfedilen katıklı alçı ve sertleştirilmiş mukavvadan oluşturulan ve genelde sarfedilen bir yapı malzemesidir.
İMAL EDİLDİĞİ MALZEMEYE GÖRE KARTONPİYER ÇEŞİTLERİ
Alçı Dekorasyon Kartonpiyer : Alçı harcının daha evvelce hazırlanmış kalıplara, basit kırılmasını engellemek hedefiyle iki kat ve aralarına keten lifleri karıştırılarak dökülmesi ile elde edilir.
Polistren Kartonpiyer : Alçı kartonpiyer uygulanamayacak ıslak hacimlere (banyo, wc vb.) sudan etkilenmeyen, stropiyer ve poliüretan kartonpiyerler kullanılmaktadır. Montajı basit ve ekonomik bir malzemedir.
KULLANILDIĞI YERE GÖRE KARTONPİYER MODELLERİ
Kartonpiyer Çıtalar : Yapıların tavan ve duvar kenarlarına 30–35 cm içeriden yapıştırılarak uygulanır. Dekoratiftir bir üründür.
Köşe Profilleri: Yapıların tavan ve duvar birleşim kısımlarında sarfedilen dekoratif bir yapı malzemesidir.
Gizli Işık Profilleri : İç mekanı aydınlatmak amacıyla sarfedilen aydınlatma sistemlerini saklamak amacıyla tonozların alt kısmına uygulana dekoratif bir yapı elemanıdır.
Kemerler : Üstten yarım çember biçiminde iki sütun ya da ayağı birbirine baplayarak dekoratif bir manzara elde edilmesini gerçekleştiren alçı uygulamasıdır.
Sütunlar : Dairesel ya da düz olarak kemerlerin üstünde sarfedilen dekoratif bir kartonpiyer modelidir.
Kemer Kilit Taşı : Dekoratif bir manzara hedefiyle kemerin orta kısmına konulur.
Kartonpiyer Payanda : Kemerlerin köşe kısımlarına ya da kolon kiriş birleşim yerlerine oluşturulan dekoratif yapı malzemesidir.
Perdelikler: Perde kornişlerini saklamak amacıyla duvardan 17– 20 cm uzaklıkta oluşturulan dekoratif yapı malzemesidir.
Tavan Göbekleri : Tavandaki lamba yerine, içerisinden elektrik kablolarının geçebileceği bir delik bırakmak hedefiyle uygulana dairesel ya da çokgen kesitli alçı dekorasyon malzemesidir.
Kartonpiyer Niş : Süs eşyalarının sergilenmesi amacıyla duvarlarda oluşturulan dekoratif girintilerdir.
Kartonpiyer Aplikler : Nişlerin kenarlarına ya da duvarlara monte edilen, ışıkları saklamak amacıyla ya da içerisine kuru çiçek, süs bitkileri koymak amacıyla oluşturulan dekoratif yapı malzemesidir.
Tonozlar: Gizli ışık elemanları ile beraber tavan ve duvar birleşim yerlerine oluşturulan dekoratif yapı malzemesidir.
Kartonpiyer Spotlar : Spot ışık ile aydınlatılmak dilenen mekanlarda, spor lambalarının yerleştirileceği dekoratif çıtalardır.
Kubbeler : Daha çok asma tavanlarla beraber sarfedilen dekoratif yapı malzemeleridir.
Aynalıklar : Duvarlara estetik bir manzara kazandırmak hedefiyle yapılırlar. Montajından sonra iç kısımlarına cam ayna monte edilerek kullanılırlar.
Kartonpiyer Sehpalar : Üzerine cam yerleştirilerek sehpa olarak kullanılabilen estetik bir üründür.
Doğalgaz Tesisatında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Doğalgaz tesisatı yapılırken muhakkak işin ehli olan eksper şahıslardan yardım almanız çok daha doğru olacaktır. Bu tarz tesisatlar yapılırken ilgi edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Genellikle bütün bağlantılar esnasında amacına ideal olan sızdırmazlık malzemeleri ve sızdırmazlık macunu kullanılmalıdır. Bunun amacıyla keten gibi malzemeler en doğru seçimdir. Doğalgaz tesisatlarının kesinlikle projeye ideal olacak şekilde döşenmiş olması gerekir. Hatta oluşturulan doğalgaz tesisatı muhakkak yetki sahibi tesisat firması ve gaz kuruluşları doğrulusunda test edilmelidir.
Doğalgaz tesisatında sarfedilen boruların erişilebilir olması istenmeyen hallerde acil araya girmek edilmesi ve dönemsel denetimlerin yapılması bakımından tesisatın hususmu çok mühimdir. Tesisat işleri esnasında borular muhakkak asansör boşlukları ya da havalandırma kanalları gibi kapalı yerlere hususlmaması gerekir. Bütün boruların ve doğalgaz tesisatını ortaya getiren elemanların korozyona ya da mekanik darbelere karşı her türlü şekilde korunmuş olması gerekir. Gaz taşıyıcı çelik borular binanın bir tehlike karşısında basit bir şekilde ulaşılacak yerde olması çok mühimdir.
Ev Elektrik Tesisatı; Elektrik Tesisatı Nedir? Ana kolon hattı, Kolon hattı, Linye Hattı, Sorti Hattı, Priz sortisi, Aydınlatma sortisi, Topraklama Hattı ve Topraklamanın hedefi konularından faydalanabilirsiniz.
Elektrik Tesisatı Nedir?
Kullanılan yere göre elektrik enerjisi (iş yeri, ev, atölye ve fabrika gibi) yerlerde ve tesisatta kullanılacak alıcıların (torna tezgâhı, ütü, çamaşır makinesi elektrikli dikiş makinesi, flüoresan lamba vs.) özellikleri tarafında farklı anahtarlar, iletkenler, prizler, sigortalar ve öbür altyapı elektrik malzemeleri olan (buatlar, klemensler, borular vs) kullanılarak hazırlanan teçhizata elektrik tesisatı denir.
Elektrik tesisatları idari ve fenni olarak yönetmeliklere bağlıdır. Fakat onay alınarak kullanmak mümkündür. Elektrik iç tesisat yönetmeliğine göre tesisat yapımında ne gibi şeylere uyulması gerektiği açıkça belirtilmiştir.
Ana Kolon hattı
Transformatör ya da elektrik direğinden elektrik sayacı panosuna kadar gelen iletkenlere ana kolon hattı adı verilir.
Direk ve Elektrik panosu arasında kofra, kompakt şalter gibi ana kolon sigortası bulunmaktadır.
Kullanıma yönelik; Ev tesisatı (Monofaze), İş yeri tesisatı (Trifaze), Elektrik direğine mesafe ve kullanım kullanımına göre iletkenlerin çapları değişebilmektedir.
Kolon hattı
Sayaç panosundan, sigorta kutusuna ya da dağıtım tablosuna kadar olan hatlara kolon hattı denir.
Evlerde kolon hattında en az 4 mm2 kesitinde bakır iletken kullanılır.
Linye Hattı
Dağıtım tablosundan, ışık ya da priz sortisinin bağlandığı en son buata kadar olan hem de linye hattı denir.
Linye hatlarında en az 2,5 mm2 kesitli iletken kullanılır.
Priz linyelerinde 10-16 amperlik, ışık linyelerinde ise 6 amperlik buşon kullanılır.
Işık (lâmba) linyesine en çok 9 ışık sortisi,
priz linyesine ise en çok 7 priz sortisi bağlanabilir.
Sorti Hattı
Buattan alıcıya giden iletken hem de sorti hattı denir. Priz sortisi ve aydınlatma sortisi olmak üzere iki çeşittir.
Priz sortisi
Priz sortisi; Linye hattıyla elektrik prizleri arasında olan bağlantı hattına denir. Priz sortisinde sarfedilen en ufak iletken kesiti ise 2,5 mm2’dir.
Aydınlatma sortisi
Aydınlatma sortisi; Linye hattıyla aydınlatma armatürü arasında olan bağlantı hattına denir.
Aydınlatma sortisinde sarfedilen iletken kesiti en az 1,5 mm2’dir ve lâmba ile ona kumanda eden anahtardan oluşur.
Topraklama Hattı (Koruma – Emniyet Hattı)
Topraklama Hattı (Koruma – Emniyet Hattı); Elektrik tesislerinde aktif olmayan bölümler ile sıfır iletkenleri ve bunlara bağlı bölümlerin, bir elektrot yardımı ile toprakla iletken bir şekilde birleştirilmesine topraklama denilmektedir. Topraklama tesisatı, Topraklama Hattı, Koruma hattı ya da Emniyet Hattı olarak ta adlandırılmaktadır.
Topraklamanın hedefi
Topraklamanın hedefi; ortaya gelebilecek bir hata halinde oluşacak ismim ve dokunma gerilimlerinin insan hayatını tehlikeye sokacak mertebede olmasını önlemek ya da bu tehlikeli gerilimleri tamamiyle ortadan kaldırmaktır.
Binaların topraklanması kadar enerji tablolarının da topraklanması önemlidir.
Panoların topraklanması ile bina topraklaması genel olarak benzeşmektedir.
Topraklama kablosu iç tesisatlarında 2,5 mm², Topraklama çubuğu kablosu ise ev tesisatlarında en az 4-6 mm² olmalıdır.
Gaz Kaçak Dedektörü Nedir?
Ortamda tespit edilen gaz sızıntısı yoğunluğunu tartmak amacıyla özel olarak geliştirilmiş bağımsız olarak sarfedilen gaz alarm aygıtına gaz kaçak dedektörü denir. gaz sızıntısı belli bir orana vardığı vakit sesli ve ışıklı uyarılar sunarak şahıslari uyarır. Bu aygıtlar doğalgaz kaçaklarından ortaya gelebilecek zehirlenmeler, yangınlar, ve patlamalara karşı çok mühim bir önlemdir. Gaz kaçak dedektörü doğalgaza tesisatında yapılması gereken mühim hususlar arasında yer almaktadır. Bu husus ile ilgili her şeyi tamirtadilatkapinda.com’da bulabilecek ve en doğru kararları almanıza yardımcı olacaktır.
Kalorifer Tesisatı Nedir? Nasıl Yapılmalıdır? Kalorifertesisatında nelere dikkat etmek gerekir? sorularına cevap veriyoruz..
Kalorifer tesisatı, kış aylarında bulunulan bölgelerde ideal sıcaklığın sağlanabilmesi amacıyla son derece ilgi edilmesi gereken sistemlerdir. Kalorifer tesisatında yapılacak sorunlar bölge sıcaklığının dengesizleşmesine ve yeteri kadar ısıtamama ya da gereğinden çok ısıtma gibi sıkıntılara yol açacaktır. Bu hal da kullananlara yüksek faturalar olarak dönüş sağlayacaktır. Peki bu tarz sıkıntılara düşmemek amacıyla nelere ilgi edilmelidir? Bu yazımızda kalorifer tesisatı ile ilgili ilgi edilmesi gereken noktalara değineceğiz.
Kalorifer tesisatı yapılırken ilgi edilmesi gereken ilk nokta tesisat borularının gidiş tarafıdür. Tesisat tarafı belirlenirken boruların olası olduğu kadar kısa ve az dönüşlü bir şekilde yapılmasına ilgi edilmelidir. Bu noktaya ilgi edildiği vakit ısı kaybı oluşmaz ve hem ısınma miktarı artar hem de tasarruf sağlanır.
Kalorifer tesisatından optimum şekilde faydalanmak amacıyla ilgi edilmesi gereken bir başka nokta radyatör seçimidir. Radyatörler odaların büyüklüklerine, ısı kaybetme miktarlarına ve kullanım haline göre belirlenmelidir. Bir odada gereğinden çok sayıda radyatör tüketilirse lüzumsuz ısınmalar ortaya gelecektir. Aynı vakitte yüksek faturaların gelmesine yol açacaktır. Gereğinden az sayıda kullanıldığında ise odada yeterli ısınma gerçekleşmeyecektir. Bu amaçla her oda amacıyla en ideal radyatör adedi işinde ehil firmalardan destek alınarak belirlenmelidir.
Kalorifer tesisatı yapılırken son olarak kombi yeri seçiminin doğru yapılmasına ilgi edilmelidir. Kombinin banyo ya da mutfağa yakın olması bir ev amacıyla son derece mühimdir. Kombi banyo ya da mutfağa ne kadar uzak olursa, o kadar su sarfiyatı artar. Bu hal da, sıcak suyun ulaşması amacıyla kombinin daha çok çalışacağından gaz sarfiyatının da yükselmesine sebep olacaktır. Tasarruf sağlamak amacıyla gerektiğince mühim bir nokta olan kombi yeri seçimi kalorifer tesisatında ilgi edilmesi gereken en mühim konulardan biridir.
MENTEŞELİ SİNEKLİK
Menteşeli sineklik günümüzde en çok seçim edilen modeldir. İçerden dışarıya doğru açılan bir yapısı vardır.Mevsim şartlarından etkilenmemek ile birlikte temizliğide oldukça basittir.
PİLELİ SİNEKLİK
Pileli (Plise) sineklik günümüzde kullanımı en basit sineklik modellerinden biridir. Pileli sinekliklerin hem yatay hemde dikey olarak açılıp kapanan model vardır. En çok yatay tercih edilir. Katlanır yapısı ile kapattığınız zaman kapı ve pencerelerde fazladan yer kaplamaz. Pileli sineklikler genelde Cam balkon, fransız balkon ve dışa açılan kapılarda kullanılır.
STOR SİNEKLİK
Stor sineklik yaylı makara üzerinde tel yardımı ile açılıp kapanan bir modeldir. Camlarınızın temizliğini yaparken yukarıya doğru açılması olanağı ile kolaylık sağlamaktadır. Mevsim koşullarından etkilenmez. En uzun ömürlü sineklik modellerinden biri olarakta bilinmektedir.
SÜRGÜLÜ SİNEKLİK
Sürgülü sineklik yani diğer adı ile sürme sineklik, pencere ve kapılara dış tarafdan takılan sineklik türüdür.
Sürgülü sineklik raylar üzerinde hareket sağlayarak açılıp kapanmaktadır.
AKORDİYON SİNEKLİK
Akordiyon sineklik, plise sineklik ile aynı modeldir.. Halk arasında akordiyon sineklik olarak da belirtilmektedir.
Akordiyon sineklik günümüzde kullanımı en basit sineklik modellerinden biri olmakla beraber, yatay ve dikey açılıp kapanan modelleri mevcuttur.. En çok yatay açılan modeli tercih edilmektedir. Katlanan yapısı ile kapattığınız zaman kapı ve pencerelerinizde çok fazla yer kaplamamaktadır.